Så här jobbar vi med lägenhetstemperaturen

Inomhusklimatet i din lägenhet beror på en mängd faktorer. Husets byggår och därmed isoleringsgrad, typ av ventilationssystem, relativ luftfuktighet och lägenhetens läge i huset samt väderstreck är exempel på sådant som påverkar hur luften rör sig och hur värmen stannar kvar och upplevs i lägenheten. Snabba väder- och temperaturväxlingar gör också att husets värmesystem inte alltid hinner med. Hur temperaturen upplevs i lägenheten kan därför också variera under dygnet. Men hur du själv möblerar, hänger gardiner och klär dig är också viktiga faktorer för hur du kommer uppfatta lägenhetens temperatur.

Här har vi lagt in en artikel som tidigare publicerats i vårt kundinfoblad med ett antal råd för hur du som hyresgäst kan agera för att hantera ditt inomhusklimat:

 

Tillbaka