Håll ut i snösmockan – vi är på väg!

En på många sätt ovanlig snösmocka drabbar oss denna tisdag, direkt efter den vårlika påskhelgen. Mycket nederbörd har redan hunnit falla och mer är på väg under eftermiddagen och kvällen. Med snö som fortsätter falla och drivas runt av vinden i många timmar till kan vi bara säga - HÅLL UT - för vi kommer kunna hålla någorlunda snöfritt överallt i våra bostadsområden först under onsdagen.

Vi hade redan kommit långt med den efterlängtade upptagningen av vintergruset före helgen när vi under påsken började få prognoser om en annalkande snöstorm. Så det har bara varit att ställa om och rigga våra maskiner för snöröjning igen och nu är vår personal ute och kör och röjer också delvis för hand. Men de stora snömängder som redan fallit och förväntas komma, i kombination med vindar och snödrev, är svåra att komma tillrätta med. Det märks inte minst på den medierapportering vi tar del av med inställda skolbussar och tåg samt flera trafikolyckor runt om i Skaraborg.


När en sådan här vädersituation uppstår kan vi bara försäkra att vi gör vårt bästa med de resurser vi har och uppmana våra hyresgäster att hålla ut.

Vi är medvetna om att vi har hyresgäster i varierande livsskeden i våra olika områden. Inledningsvis måste vi dock prioritera våra åtaganden till de områden där det bor flest äldre personer. Trafiksituationen på de stora vägarna gör dessutom att vi under tisdagen, av arbetsmiljöskäl, kan komma ha svårt att flytta våra maskiner till Källby och Lundsbrunn. Då kommer alltså handskottning ibland vara enda sättet.

Även fast vi under rådande väderläge har svårt att fullt ut arbeta enligt de vanliga prioriteringarna så kan du läsa mer om hur vår normala röjningsplan ser ut under SNÖRÖJNING på sidan Vanliga frågor.

Och vi hoppas alltså under det närmaste dygnet kunna komma tillrätta med snön i alla våra bostadsområden - håll ut!

 

Tillbaka