TOTALRENOVERAT MED HÖG STANDARD PÅ HJÄLMEN 2

Hjälmen 2 – nytt, fräscht och centrumnära
Den omfattande renoveringen och ombyggnaden av kvarteret Hjälmen 2 på Vikingagatan 13 är en del i GöteneBostäders strategi att lyfta hela Västra Prästgårdsängen – ett centrumnära område med stor potential. Huset stod färdigt den 1 september 2018.

Genom totalrenovering har vi skapat 22 st helt nya hyreslägenheter från 1 till 4 rum och kök. Allt är nytt, fräscht och modernt. Samtliga lägenheter i huset har närproducerade säkerhetsdörrar i stål och är fullt tillgängliga genom hiss, loftgång och entrépartier med öppningsautomatik och ett tryggt passersystem.

Hög standard
Lägenheterna har bland annat lokalproducerade fönsterbänkar i kalksten från Kinnekulle, vitmålade väggar, träparkett i alla rum, matta i köket, klinkergolv i del av hall och helkaklade hygienutrymmen med solcellsdriven golvvärme och egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare i badrummet. Dessutom är förrådet tryggt placerat inom lägenheten.

Genomarbetad och trygg utemiljö
Även utemiljön totalrenoveras och blir också fullt tillgängligt utan trappsteg med fin belysning och sociala mötesplatser med bland annat grillplats och sandlåda för de allra minsta barnen. För de lite större finns redan en ny och fin lekplats i närheten i bostadsområdet. Innergården är i princip bilfri men transporter till och från husen är tillåtna i gångtrafikfart. Skola och förskola ligger bekvämt och nära inom några hundra meter.

 

Ett cykelförråd med kompressor har byggts inne på gården och ett nybyggt garage med avfallshantering finns nu vid parkeringen utmed Vikingagatan. Där finns 15 st garageplatser med motorvärmare och 9 st p-platser att hyra samt besöksplatser.

Hållbarheten i fokus
Renoveringen har gjorts utifrån ett genomgripande och väl avvägt hållbarhetsperspektiv. Utöver solcellsanläggningen, som producerar den el som krävs för fastighetens drift, har tilläggsisolering gjorts och inomhusklimatet uppnås genom miljövänlig fjärrvärme och energieffektiva ventilationssystem. Det trä som använts på delar av fasader med mera är av typen thermowood eller lärk och dagvattnet från garage och cykelförråd tas omhand lokalt.

Du kan läsa mer om Hjälmen 2 och se planlösningar med mera i områdesbroschyren samt aktuella kostnader i hyreslistan.

Uthyrningen – så här går det till
Nästan alla lägenheter är nu uthyrda och inflyttade. Endast någon enstaka lägenhet finns kvar att hyra. Kontakta oss för att anmäla intresse.

Lycka till – vi hoppas att vi ska kunna erbjuda dig din drömlägenhet på Hjälmen 2!