Så hanterar vi höstlöven

Även om en del höstlöv redan fallit kommer betydligt fler löv att falla ned när vi nyligen haft vår första riktiga frostnatt.

Att kratta ihop och plocka upp löven i alla våra olika områden är ett stort åtagande för oss under hösten. Du som har en lägenhet med egen täppa sköter detta själv. Men på alla tusentals kvadrameter gemensamma ytor är det vår personalstyrka om ca 3 personer som gör jobbet.

För att detta ska bli effektivt kan vi inte börja ta upp löv för tidigt, för då måste vi komma tillbaka igen gång på gång. För att kunna genomföra detta på bästa sätt sker den mesta lövupptagningen därför genom att vår personal åker runt som ett lag och då också har med sig de maskiner som används för arbetet. Av naturliga skäl kan därför lövupptagningen inte ske i alla områden samtidig och arbetet kan pågå en bit in i november.

Vi vill därför be alla våra hyresgäster att ha lite tålamod med vårt lövupptagningsarbete. Det kan dröja något innan vi kommer till ditt område men du kan känna dig lugn med att vi kommer.

GöteneBostäder vill i övrigt önska alla en fortsatt fin höst!

 

Tillbaka