Fortsatta restriktioner avseende pandemin

Ingen har nog missat att pandemin tagit ny fart igen, i och med den nya omikronvarianten av covid-19. Från GöteneBostäders sida vill vi på nytt uppmana alla att så långt det är möjligt medverka till minskad smittspridning i samhället.

Kontakta oss i första hand via internet eller telefon
Om du vill göra en serviceanmälan eller kontakta oss i andra ärenden är vi tacksamma för att du så långt som möjligt undviker att besöka vår kundmottagning på Järnvägsgatan 6. Serviceanmälan löser du enklast, när som helst på dygnet, genom att logga in på Mina sidor . Där hittar du också till exempel din hyresavi samt information om boendet i just ditt område i den digitala Hyresgästpärmen. Andra sätt att kontakta oss utan att besöka oss är via e-post eller telefon, du hittar kontaktuppgifterna här.

Följande gäller om vi eller någon av våra anlitade entreprenörer ska besöka din lägenhet för att utföra en serviceåtgärd:

  • Om du eller någon annan i hushållet har symptom eller är konstaterat sjuk i covid-19 är vi tacksamma för att du i förväg bokar om detta besök till en senare tidpunkt
  • Om ingen sjukdom är konstaterad eller trolig i hushållet vill vi ändå att ni, om möjligt, inte vistas alls i lägenheten när åtgärden utförs. Om ni måste vara kvar hemma önskar vi att ni vistas i ett annat utrymme hela tiden när åtgärden utförs

Vår personal är utrustade med, och anmodade att använda, munskydd vid besök i lägenheter där det befinner sig människor. Likaså att sköta sin handhygien noga.

Om sjukdomen och att vaccinera sig
Enligt de uppgifter GöteneBostäder tagit del av från myndigheterna kan man mycket väl både bli smittad och sjuk även fast man vaccinerat sig och/eller haft en coronainfektion tidigare. Men risken att bli allvarligt sjuk är betydligt högre om man inte är vaccinerad eller av andra skäl har ett skydd mot sjukdomen. Ju fler som är sjuka samtidigt, desto fler riskerar bli allvarligt sjuka och desto större blir belastningen på sjukvården, andra samhällsfunktioner och för olika arbetsplatser . Vi vill därför fortsatt uppmana alla att fortlöpande vaccinera sig mot covid-19 i den takt vården erbjuder den möjligheten.  Läs gärna mer om covid-19 på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vi fortsätter ta hand om varandra
Kom ihåg att ditt och dina anhörigas agerande idag kan riskera att äventyra säkerheten för såväl er själva som andra människor imorgon. Nu tar vi alla ett fortsatt ansvar för varandras fortsatta goda hälsa <3

 

Tillbaka