Senaste nytt om våra nya lägenheter på Alsborgsgatan!

Vi får allt fler frågor om de nya hus vi håller på och bygger på Alsborgsgatan i Götene. Det är jätteroligt att intresset för våra nya lägenheterna är så stort och snart är det dags för oss att starta uthyrningen av dem.

Ungefärliga hyresnivåer
Det nya bostadsområdet, som får adresser på Alsborgsgatan 11 och 13, kommer att få totalt 56 st lägenheter om 1-4 rum och kök samt med mycket hög standard. Det är producerat med ett statligt ekonomiskt investeringsstöd för hyresrätter som gör att hyrorna inte blir så höga som de annars skulle bli. Vi kan än så länge ge en prognos som säger att en etta på 37 eller 39 kvm kommer att kosta ca femtusen kr/mån att hyra, en tvåa på 52 kvm en bit under sjutusen kr/mån och en trea på 63 kvm en bit under åttatusen kr/mån samt att en fyra på 90 kvm kommer hamna under tiotusen kr/mån. Och då ingår bland annat tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin i varje lägenhet samt inglasad balkong alternativt uteplats med markis (beroende på lägenhet) i hyran. Förhandling med Hyresgästföreningen sker i närtid och vi kommer kunna presentera de nya lägenheternas exakta hyror under andra halvan av mars.


GöteneBostäders VD Martin Sohlberg på balkongen till en av de nya lägenheterna på Alsborgsgatan: "Vi kommer kunna erbjuda lägenheter i olika storlekar och lägen, såväl på marken som högre upp. Här kan alla hitta en hyreslägenhet för sina behov och önskemål med nära till allt i centrala Götene."

Uthyrningen startar mars/april
Då det är många lägenheter som kommer hyras ut under en relativt kort tidsperiod kommer vi att använda en delvis manuell uthyrningsmetod, alltså inte via bokning på vår hemsida som våra övriga lägenheter hyrs ut. För att kunna söka lägenhet på Alsborgsgatan måste du dock först och främst stå i vår bostadskö. Om du inte redan gör det, kan du registrera dig i kön på Mina sidor här på vår hemsida. När uthyrningen ska ske kommer du behöva lämna in en särskild ansökningsblankett där du markerar och i nummerordning prioriterar alla de lägenheter i området som du kan tänka dig att bo i. Sedan erbjuds dessa i tur och ordning efter individuell kötid och prioritering. All information om exakt hur detta kommer gå till, hur du får tag på blanketten och när den senast ska lämnas in med mera kommer vi presentera senare här på vår hemsida.

En visning planeras i april
Just nu undersöker vi dessutom möjligheten att för alla som är intresserade kunna genomföra en visning av ett våningsplan i ett av husen på byggplatsen i god tid innan det är dags att lämna in ansökningsblanketten. Preliminärt blir visningen lördagen den 15 april och då är dessa lägenheter i stort sett klara men kan fortfarande sakna viss utrustning, exempelvis vitvaror. Vi återkommer också om detta samt hur du då ska bära dig åt för att anmäla dig till visningen.

Läs mer om området och lägenheterna här.

 

Tillbaka