Besök vår konstutställning under stjärnorna – Galleri Hemmavé

Från och med att programmet för första advent och julskyltningen drar igång i Götene vid lunchtid den 3 december och fram till och med trettonhelgen finns vår första utställning i Galleri Hemmavé tillgänglig att beskåda.  Alla är välkomna, såväl allmänheten som våra hyresgäster. Du hittar utställningen i den nya fina utemiljön i kvarteret Melonen 6, innanför de nybyggda husen på Alsborgsgatan.

Galleri Hemmavé är ett samarbete mellan GöteneBostäder, Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle och Nämnden för utbildning, kultur och fritid Götene kommun. I det konstnärliga arbetet har också Mötesplats Kinnekulle, ett resultat av Kultursystem Kinnekulle, medverkat. Allt med stort fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet samt kulturella och kreativa näringar i samverkan mellan kultur, besöksnäring, civilsamhälle och övrigt näringsliv som bidrar till platsens hållbara utveckling. Projektet delfinansieras dessutom av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Utställningen
I utemiljön finns ett fast konstverk i form av en smidesmodell av det ursprungliga utsiktstornet på Kinnekulle, skapad av Smedja Therese i Husaby. Dessutom finns två bilder, monterade som fototapeter i entréerna på vardera Alsborgsgatan 11 och 13, att beskåda. Den första tillfälliga utställningen genomför vi i samarbete med Götene Fotoklubb som representeras av fotograferna Titti Yttersjö och Peter Egonsson samt Helena Larsdotter, konstnärsentreprenör från Hällekis. Det är bilder med motiv från vårt biosfärområde som visas i särskilda framtagna tittskåp och ramar i utemiljön. Detta är den första av flera planerade och tre gånger årligen återkommande konstutställningar under 2024-2026. Läs mer här om Galleri Hemmavé och vår utställning.

Varmt välkommen att besöka vårt bostadsområde och njuta av den fina konsten - vi bjuder!

 

Tillbaka