Låt gruset ligga kvar ända fram till vårkanten

När detta skrivs är det kallt väder, en bra bit under nollan på termometern. Men vädret växlar ju genom hela vintern med såväl kallare som varmare perioder. Snart ser det ut att bli några plusgrader igen för att därefter bli kallare på nytt. 

Även om snö och is smält bort ett tag så vill vi uppmana alla våra hyresgäster att låta gruset ligga kvar där det ligger. För rätt som det är kommer det frost eller en regnskur som fryser på igen. Om gruset är borta då kan det bli mycket halt. Även om vi gör nya kontroller emellanåt betraktar vi från GöteneBostäders sida tidigare grusade ytor i grunden som halkbekämpade. Såvida inte det faller mycket ny snö på dem eller om gruset sjunkit ned i smältande is, då behöver de givetvis grusas på nytt.

Du måste därför låta gruset ligga kvar utanför din bostad ända tills det är dags för GöteneBostäder att ta upp det i ditt område. Detta görs normalt i mars-april, beroende på hur länge vintern hänger i respektive år. Eftersom vi har många områden att åka runt till kan det ibland också dröja ända in i maj innan gruset kan tas bort.


Låt gruset ligga kvar tills det är dags för GöteneBostäder att ta upp det under våren.

 

Tillbaka