Välkommen till vårt nya bostadsområde i Götene

Vi på GöteneBostäder är mycket stolta att få presentera vårt nya bostadsområde Alsborgsgatan. Här har vi skapat totalt 56 stycken hyreslägenheter om 1, 2, 3 och 4 rum och kök – mitt i Götene centrum med nära till allt! Vi har byggt med mycket hög standard och samtidigt mycket höga hållbarhetsvärden. När denna text skrivs är samtliga lägenheter uthyrda men eventuella framtida uppsagda lägenheter hyrs, liksom vårt övriga lägenhetsbestånd, ut via vår bostadskö på Mina sidor.

Två nyproducerade hus på fastigheten Melonen 6
Det är två i stort sett identiska hyreshus som byggts med adresserna Alsborgsgatan 11 och 13. De har lägenheter i sex våningsplan samt lägenhetsförråd på vindsplanet – och givetvis finns såväl trappa som hiss till alla plan. De nya husen delar utemiljö samt möjligheten att hyra P-platser och garage med de tre hyreshus som GöteneBostäder har sedan tidigare på fastigheten Melonen 6.

Hög utrustningsnivå
I lägenhetsutrustningen ingår bland annat kök från Marbodal och diskmaskin i alla lägenheter, egen tvättmaskin och torktumlare samt vikbara duschväggar i helkaklade badrum.
Samtliga vitvaror kommer från Electrolux. Lägenheterna har genomgående golv i ekparkett med klinker i hallens entrédel och i badrum. Generöst tilltagna och närproducerade fönsterbrädor i kalksten från Kinnekulle ger en extra levande rumskänsla.
Lägenheterna är i övrigt neutralt färgsatta i vitt med möjlighet att sätta mer färg på tillvaron om du vill, genom den inredning du själv väljer att använda. Beroende på lägenhet finns också en rejäl inglasad balkong eller en uteplats med markis. Bredbandstjänster för TV, telefoni och internet kan köpas via en mediacentral i hallen med möjlighet att koppla vidare till dubbla bredbandsuttag (RJ45) i alla rum.

Ett tryggt och tillgängligt boende
Din trygghet i boendet ökar genom skalskydd med passersystemstaggar i husentréerna, säkerhetsdörr från Daloc till varje lägenhet, samt ett smart brandvarningssystem från Tryva som inte bara varnar dig själv om det skulle börja brinna – utan också dina grannar genom en smart mobilfunktion. Genom gällande byggnormer har områdets lägenheter redan från början mycket hög tillgänglighet, likaså utemiljön som saknar trappsteg. Här kan du alltså bo även om du är eller skulle bli rörelsehindrad i framtiden.

Hållbarhet i fokus
Vårt bostadsområde har höga ambitioner vad gäller ekonomisk, social samt ekologisk hållbarhet. Det har därför utvecklats tillsammans med Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle, vilket är ett helt unikt samarbete. Husen vi byggt saknar exempelvis helt cellplast i klimatskalet och uppfyller de högsta kraven för energieffektivitet, bland annat tack vare solceller. Såväl produktion som materialval har skett med fokus på låg klimatpåverkan genom fossilfria bränslen och ”grön betong”, som återanvänder gammalt byggmaterial. Den nya utemiljö vi skapat blir riktigt fin med anknytning till det lokala landskapet, med mycket grönska och ekosystemtjänster. Den ger plats för social samvaro, lek och kulturupplevelser för alla åldrar. Ett antal p-platser med möjlighet att ladda elbil (upp till 11 kW) finns tillgängliga att hyra på fastigheten. I och med byggprojektet har också ett hushållsnära och underjordiskt återvinningssystem byggts för de vanligaste förpackningarna samt returpapper för alla hyresgäster på Melonen 6. Detta kommer tas i bruk 2024.
Läs mer om hållbarhet och utemiljö här

Hyror och tillkommande kostnader
Utöver lägenhetshyran, som inkluderar värme, tillkommer hushållsel och hemförsäkring samt eventuella bredbandstjänster, P-plats, garage och billaddningsplats om man önskar detta. Lägenheterna hyrs ut omöblerade.

Planlösningar
Uppgifterna om lägenheternas väderstreck framgår av planlösningarna som visar samtliga olika lägenhetstyper.  Se även ritningen där de olika lägenhetstypernas placering på respektive våningsplan framgår tydligt.
Du kan se en virtuell lägenhetsvisning i 3D här.

FAKTA: Alsborgsgatan 11 & 13

 • Mitt i centrum med nära till allt
 • Grön och lugn innergård
 • Nära till skola och barnomsorg
 • 6-våningshus med trappa och hiss
 • 56 lägenheter, 1–4 rok, 37–90 m2
 • Ekparkett i alla rum och i kök, klinkergolv i badrum/entré
 • Lokalproducerade fönsterbrädor i Kinnekullekalksten
 • Marbodalkök med egen diskmaskin
 • Helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare
 • Bredbandsansluten fastighet, uttag för bredband i alla rum
 • Inglasad balkong eller uteplats med markis
 • Huvudsakligen bilfri innergård (transporter i gångfart kan förekomma)
 • Ett begränsat antal garage, P-platser och laddplatser finns att hyra

Virtuell lägenhetsvisning i 3D:

Interiörer, utrustning, planlösningar och annan information på sidorna om Alsborgsgatan kan skilja sig något från slutlig utformning.